آدری کوین موفق به انجام مصاحبهای با خانم سارا ابولقد (یکی از اعضای هیئت مدیرهی مسلمانان سبز) شد. در این مصاحبه، تغییرات وضعیت آبوهوایی، مشکلاتی که مسلمانان در این زمینه با آن مواجهه هستند و نیز نقش خانم ابولقد در این جنبش سبز به صورت کاملا خلاقانه به تصویر کشیده شده است. کوین با همکاری لوسی بلوود به جای ثبت این گزارش به شکل معمول، با ایجاد نگاهی فوقالعاده جذاب و با خلاقیتی ویژه آن را بهصورت یک کمیک استریپ درآورد. آنها از طریق تصاویر دنبالهدار تجربیات سارا ابولقد مسلمان ساکن واشنگتن را در خصوص ترویج بهرهگیری از آیات قرآنی برای ایجاد تغییراتی در شرایط زیستمحیطی و آبوهوایی روایت میکنند. در این کمیک استریپ، با خلق تصاویری متناسب با موضوع مورد بحث و با قالببندیهای مختلف، حس پویایی قهرمان داستان طی روایت به خواننده انتقال پیدا میکند. در واقع، در این پینما مهارت ویژه در طراحی و بهتصویر کشیدن موضوع و هماهنگی در نوع کادربندی نه تنها باعث انتقال بهتر و سریعتر مفهوم به خواننده میشود، بلکه اشتیاق درونی مخاطب را برای دنبال کردن موضوع برمیانگیزد.
دربارهی نویسندگان
آدری کوین، خبرنگار مجلهی سیمبالیا و مجلهی شوتایم است. او اهل بروکلین نیویورک میباشد. کوین در خلق داستانهایی در زمینهی بهداشت، علوم و اقتصاد تخصص دارد. این خبرنگار برجسته در زمینهی کمیکها، فیلمها، وبلاگها، پادکستها و نیز روزنامهنگاری و پخش رادیویی آثار متعددی را به ثبت رسانده است.
لوسی بلوود، ساکن پورتلند اورگان طنزپردازی خلاق و کاریکاتوریستی ماجراجو است که از ماه اوت ۲۰۱۰ طراحی مستقل گرافیکی، تصویرسازی و نیز مدیریت برخی از پروژهها در زمینههای مختلف را آغاز نموده است. او همچنین در طراحی جزوات آموزشی در حمایت از کسبوکار محلی نیز مهارت خاصی دارد. تعدادی از کمیکهای بلوود در حال حاضر در سواحل غربی منتشر شده است.
قهرمان داستان این پینما، خانم مسلمانی است بهنام سارا ابولقد که درحال حاضر در واشینگتن دیسی زندگی میکند. در طرح این داستان او نقش عمدهای را در یک جنبش روبهرشد بازی میکند. نقش او در آگاه ساختن مسلمانان آمریکا -که تعدادشان اندک هست- برای تصحیح عادتهای خود در جهت مبارزه با تغییرات آبوهوایی چشمگیر است. این خانم مسلمان از کودکی به اثرات زیستمحیطی خود فکر میکرده است. ابولقد در عربستان سعودی بهدنیا آمد، در ویسکانسین بزرگ شد و سپس به واشنگتن رفت و از همان زمان بود که موضوع تغییرات جوی بیشتر دغدغهی ذهنی او شد. از نظر او، تغییرات آبوهوایی چیزی نیست که یک نفر بهتنهایی قادر به ایجاد آن باشد. ابولقد بر این باور است که طرفداران حفظ منابع طبیعی و اسلام باید در این زمینه دستدردست هم دهند. آیات قرآنی کاملا روشنی در این زمینه وجود دارد که تفسیر آن بدین معنی است که «اینها چیزهایی است که ما باید از آنها محافظت کنیم.»
هرچند او میدانست که برای دستیابی به حرکتی روبهرشد در زمینهی مشکلات زیستمحیطی لازم است با سایر افراد نیز همکاری کند، اما از این موضوع که نگاه بسیاری از این افراد به تغییرات آبوهوایی با دیدگاه او یکسان است، اطلاعی نداشت. تا اینکه در این میان به گروه مسلمان سبز برخورد کرد. گروه مسلمانان سبز گارگاه آموزشی زیستمحیطی را پیشنهاد دادند که همین امر موجب برقراری پل ارتباطی گستردهتری بین مسلمانان و جامعهی زیستمحیطی شد. سپس ابولقد به هیئت مدیرهی مسلمانان سبز پیوست و در مراکز و مساجد جامعهی مسلمانان بحث ارتباط بین ایمان و اقدامات در زمینه تغییرات آبوهوایی را مطرح کرد. در ابتدا، او به مباحث علمی که در تغییرات آبوهوایی موثر است، اشاره کرد. سپس، به بیان برخی از آیات قرآنی مرتبط با محیطزیست پرداخت. او تاکید کرد که بخش عمدهای از این آیات به موضوع اسراف و موضع خداوند در برابر اسرافکنندگان، میپردازد. او بر این باور است که بخش عمدهای از تغییرات آبوهوایی ناشی از اثرات زیستمحیطی زندگی خود ماست. ابولقد در تبلیغات خود با اشاره به گفتهی یکی از اصحاب پیامبر به این نکته اشاره میکند که در زمان رویارویی با یک مورد اشتباه، باید سه عمل مهم را به انجام برسانیم:
۱٫ اگر شما شخصا قادر به تغییر آن مهم هستید، بهسوی انجام آن عمل بشتابید.
۲٫ اگر بنا با دلایلی با مشکل بزرگی مواجهه هستید، شما باید دربارهی آن صحبت کنید و از زبان خود برای تصحیح آن اشتباه استفاده کنید.
۳٫ چنانچه قادر به انجام روش دوم هم نبودید، شما باید قلبا از آن متنفر باشید.
هرچند این راهکارها در ابتدای امر اقدام کوچکی بنظر میرسد ولی عملکردهای بزرگی را درپی خواهد داشت. سپس با اشاره به این نکته میگوید: «من قصد دارم اشتباهات رایج نشأت گرفته از اثرات زیستمحیطی زندگیمان را که تغییرات آبوهوایی را در پی داشته، با تکیه بر ایمان و موازین اسلامی تصحیح کنم.»
مطالب مرتبط :